Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi telah mengadakan Program Team Building CICT 2019 pada 11 Oktober – 13 Oktober 2019 bertempat di Savana Hill Resort, Ulu Tiram, Johor.

Seramai 105 warga CICT Johor dan CICT Kuala Lumpur telah menyertai program tersebut yang terdiri daripada 42 orang staf kumpulan Pengurusan dan Profesional dan 63 orang staf kumpulan Pelaksana.  Pelbagai acara telah diadakan termasuk sukan berpasukan.

Program Team Building CICT 2019 adalah bertujuan memberi pemahaman dan kesedaran kepada staf CICT berhubung etika dan nilai-nilai positif yang perlu diterapkan dalam diri semua staf CICT sebagai penjawat awam yang melaksanakan amanah dan tanggungjawab.  Ia juga bagi memupuk semangat kerja berpasukan, pemikiran kritis dan kemahiran membuat keputusan dalam usaha untuk menyelesaikan tugas yang diberikan. 

Selain itu, program ini juga berupaya untuk menguji dan memperkukuhkan daya ketahanan metal dan fizikal staf CICT semasa berhadapan dengan cabaran dan aktiviti yang dijalankan. Program Team Building CICT 2019 ini telah berakhir dengan jayanya